TC (trenchcoat) vägtrummor

TrenchCoat är ett falsrör tillverkat av plastlaminerat varmförzinkat stål (EN 10142 Fe PO2 G Z600). Lamineringen, som är en 0,25 mm HDPE-film utförs vid tillverkning av stålet (ASTM A 742 och AASHTO M-246).

I USA och Kanada har man använt sig av TC-trummor i över 40 år och i Sverige installerades de första TC-trummorna ca 15 år sedan. Den har utmärkta korrosions- och nötningsegenskaper.

TrenchCoat är den enda trumman på marknaden som har en dokumenterad teknisk livslängd på över 80 år. I AMA finns inte krav på livslängd längre än 40 år, men eftersom TrenchCoat även används av Trafikverket som rörbroar har man tagit fram ett godkännande som bro med en teknisk livslängd på över 80 år. Jämförelsevis har betongtrummor och plasttrummor en teknisk på max 40 år om man använder dem som bro (dia > 2 m). Prismässigt är den ofta överlägsen andra produkter.

TrenchCoat tillverkas i dimensionerna 600 mm – 3600 mm och oftast måttbeställda, vilket underlättar installationen. TC-trummor installeras enligt läggningsanvisningar i AMA.

Vi kan även leverera valvbågar tillverkade av TrenchCoat.

Vill du ha mer information om TrenchCoat skickar vi gärna både referensuppgifter och tekniskt data.